Vineyard Church of Lafayette
Lafayette, Louisiana

Client: The Vineyard Church
Project Size: 14,000 SF

Executed under the Design-Build delivery method, Vineyard Church of Lafayette included construction of a new 14,000 SF sanctuary and parking lot. An addition to the existing church campus, the project also included a circulation space and new connector which ties into the existing building. This addition increased total worship space capacity from 250 to over 500.

The new Vineyard Church’s front façade consists of stucco and storefront and is highlighted by an accentuated entry vestibule featuring a large storefront window and Cross. The connector and new lobby feature storefront glass on the front side, allowing an ample amount of inviting natural light, and creating a warm space for people to gather.

The Sanctuary boasts exposed ceilings with the structure and exposed materials painted black, while the circulation spaces feature ACT cloud ceilings which step up with the slope of the roof, allowing for an intimate, yet open feel.